skip to content
 

  logo Samen VerderLotgenotencontact 

Het contact met lotgenoten is een van de belangrijkste en veelal ook een van de weinige activiteiten van een CVA getroffene. Maar ook partners van CVA getroffenen hebben een grote behoeften om van gedachte te wisselen met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Vanwege beperkingen is "chatten" of "MSNen" veelal geen optie, dit gaat doorgaans te snel. Email en een forum zijn de aangewezen middelen om met elkaar of per groep te communiceren.

De Nederlandse CVA vereniging probeert al jaren het lotgenotencontact te bevorderen door het organiseren van bijeenkomsten. Dit gebeurt zowel op landelijk als op regionaal niveau. Klik hier voor een overzicht van de landelijke activiteiten. Ook het CVA forum is een initiatief van de Vereniging. Maar ook andere verenigingen en organisaties hebben veel aandacht voor dit onderwerp. Er zijn zelfs individuele initiatieven. Hieronder een overzicht van de mogelijkheden. Heeft u een suggestie, laat dat ons dan svp weten.

Het CVA forum
Het CVA forum is een initiatief van de Nederlandse CVA vereniging Samen Verder. Het forum is druk bezocht door CVA getroffenen, partners en mensen die een CVA getroffenen in hun directe omgeving hebben zoals kinderen. Maar ook wordt het forum bezocht door belangstellenden en mensen uit de (mantel)zorg. Een breed publiek dus. Het is forum open en laagdrempelig. Zonder registratie kunnen alle berichten gelezen worden. Er is geen besloten gedeelte. Wil men echter reageren, een onderwerp toevoegen of mee discussiëren dan zal me zich eerst moeten registreren. De privacy van de gebruikers wordt gewaarborgd.

Forum NAH niet aangeboren hersenafwijking - nah-algemeen.nl
Het NAH forum is voor en door mensen met een NAH. Binnenkort is er ook de mogelijkheid om te chatten.

Website Langziek
Voor geïnteresseerden is in de Kwaliteit van leven en Leefstijl bij beperkingen. Er zijn contactmogelijkheden door middel van een gastenboek.

Lotgenoten
De website en forum van Karin Kreuk. Karin was een van de eerste initiatiefnemers om een site voor CVA lotgenoten op te zetten.

Persoonlijke website
Deze website is van Fränzis en zij is 38 jaar. Fränzis heeft een zoon Justin van 6 jaar. 5 dagen na de geboorte van Justin heeft zij een hersenbloeding gekregen. Op deze website kunt u er meer over lezen. Er is ook een gastenboek en een forum.

Een website hier opnemen? Stuur een email t.a.v. de webmaster via onze contactpagina.